Składniki:
podwójna pierś z kurczaka
2 jajka
bułka tarta
4 plasterki żółtego sera
4 plasterki szynki
sól, pieprz, olej
Przygotowanie:
- piersi umyj, osusz, każdą przekrój na 2 części. Każdy pojedynczy filet rozbij tłuczkiem ba cienki plaster, posyp solą i pieprzem
- na każdym płacie ułóż plaster szynki, a na nim plaster sera. Zwiń, zepnij wykałaczką. Na jednym talerzu roztrzep jajka, a na drugi wysyp bułkę tartą.
- panieruj kotlety w jajkach, a następnie w bułce tartej, dokładnie dociskając panierkę palcami
- rozgrzej olej, smaż kotlety z obu stron na złoty kolor. Przykryj patelnię, zmniejsz ogień i potrzymaj jeszcze kilka minut na patelni.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz