Składniki:
2 bakłażany
2 cukinie
2 pomidory
2 cebule
3 ząbki czosnku
70 ml oliwy z oliwek
1 czerwona papryka
1 żółta papryka
Sól, pieprz
Przygotowanie:
Bakłażany umyj, pokrój w plastry, a następnie posyp solą i odstaw na 30 min by puściły sok. Wytrzyj każdy plaster za pomocą papierowego ręcznika i pokrój na ćwiartki. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki, pokrój w ćwiartki i usuń pestki. Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój na kawałki, a cukinię pokrój w plastry. Na patelni rozgrzej oliwę, podsmaż na niej posiekaną cebulę, czosnek i dodaj wszystkie warzywa. Następnie duś je, aż będą miękkie przez ok. 15 min mieszając. Przypraw solą i pieprzem.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz