Składniki:
50 dag polędwicy wołowej
50 dag polędwiczek wieprzowych
1 cebula
1 torebka sosu ciemnego
sól, pieprz
2 łyżki marynowanego zielonego pieprzu
Przygotowanie
- polędwicę wołową usmażyć na łyżce oleju. Oprószyć solą i pieprzem. Przełożyć na blachę, piec w temp200oC przez ok. 20-25 min. Na tym samym tłuszczu usmażyć polędwiczki wieprzowe. Ułożyć obok polędwicy wołowej, piec 15 minut. Cebulę posiekać, zeszklić na tłuszczu, zalać sosem pieczeniowym. Gotować ok. 10 minut, przecedzić. Sos zagotować w rondelku. Dodać zielony pieprz. Przełożyć z mięsem na półmisek. Podawać np. z gotowanymi warzywami.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz