niedziela, 13 lutego 2011

Ryba zapiekana w sosie śmietanowo ziołowym

Składniki:

50 dag filetów rybnych
szklanka śmietany
łyżka mąki
10 dag żółtego sera
3 ząbki czosnku
łyżeczka musztardy
łyżeczka ziół prowansalskich
pieprz, sól, olej

Przygotowanie:

Śmietanę dobrze wymieszać z ziołami, musztardą, i roztartym czosnkiem, posolić. Filety wypłukać, osuszyć, posypać solą, pieprzem i na końcu – mąką. Usmażyć z obu stron na złocisty kolor. Przełożyć do żaroodpornego naczynia, zalać przygotowanym sosem, posypać startym serem, wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiekać do chwili, aż ser ładnie się rozpuści. Podawać z ziemniakami i sezonową surówką,

Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz