Składniki:
50 dag filetów rybnych
szklanka śmietany
łyżka mąki
10 dag żółtego sera
3 ząbki czosnku
łyżeczka musztardy
łyżeczka ziół prowansalskich
pieprz, sól, olej
Przygotowanie:
Śmietanę dobrze wymieszać z ziołami, musztardą, i roztartym czosnkiem, posolić. Filety wypłukać, osuszyć, posypać solą, pieprzem i na końcu – mąką. Usmażyć z obu stron na złocisty kolor. Przełożyć do żaroodpornego naczynia, zalać przygotowanym sosem, posypać startym serem, wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiekać do chwili, aż ser ładnie się rozpuści. Podawać z ziemniakami i sezonową surówką,
Smacznego
Tanie i szybkie w przygotowaniu przepisy. Codziennie aktualizowane. Wiele ciekawych propozycji na dania obiadowe, przekąski, zapiekanki oraz orzeźwiające koktajle, ponadto ciekawostki kulinarne. Wejdź wypróbuj i oceń. Serdecznie zapraszam.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz