Składniki:
1) biszkopt
3 szklanki mąki i cukru
18 jajek
4,5 łyżeczki proszku do pieczenia
sól
2) krem
3 tabliczki gorzkiej czekolady
pół litra kremówki
puszka brzoskwiń
opakowanie kremu śmietankowego
Przygotowanie:
1) biszkopt
Białka ubij z cukrem i szczyptą soli. Dodaj żółtka, połącz. Dodaj mąkę i proszek, wymieszaj. Ciasto podziel na 3 części. Tortownicę natłuść, posyp bułką tartą. Wlej porcję ciast, piecz 40 min w temp. 180oC. Upiecz 2 biszkopty.
2) krem
Czekoladę stop, połącz z kremówką. Schłodź, ubij. Krem śmietankowy przygotuj wg instrukcji.
3) każdy biszkopt nasącz zalewą z brzoskwiń. Ciasta przełóż kremami i pokrojonymi brzoskwiniami.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz