piątek, 11 lutego 2011

Czekoladowe kostki

Składniki:

-ciasto


10 dag margaryny
2 jajka
30 dag cukru
40 dag mąki
1 opakowanie cukru waniliowego
1 opakowanie proszku do pieczenia
szklanka mleka

- polewa

25 dag margaryny
25 dag cukru pudru
½ szklanki mleka
3 łyżki kakao
20 dag wiórków kokosowych

Przygotowanie:

- ciasto


Margarynę utrzyj. Dodaj jajka, cukry, połącz. Na przemian dodawaj mleko, mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszaj. Ciasto rozłóż na blasze, piecz 30 min w temp 180oC.

- polewa


Margarynę rozpuść. Dodaj cukier mleko i kakao, połącz. Ostudź. Ciasto pokrój na kwadraty. Zanurz w polewie, obtocz w wiórkach kokosowych.

Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz