Składniki:
schab bez kości ok. 800g
130 g wędzonego boczku
8-9 pieczarek
2 średnie cebule
2 łyżki siekanych włoskich orzechów
2 łyżki siekanej natki
2 łyżki pieprzu
3 łyżki oleju
1 łyżka masła
sól, pieprz
Przygotowanie:
-schab natnij wzdłuż, żeby po rozłożeniu powstał prostokąt. Przykryj mięso kawałkiem folii spożywczej. Rozbij tłuczkiem, posól.
- boczek, cebulę i pieczarki posiekaj. Na patelni rozgrzej olej, zeszklij cebulę, dodaj boczek i pieczarki. Odparuj nadmiar płynu, dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj z natką i orzechami
- farsz rozłóż równomiernie na płacie schabu, zostawiając 3-4 cm z jednej strony. Zwiń roladę, owiń sznurkiem lub nicią.
- na dużej patelni rozgrzej pozostały tłuszcz, obsmaż mięso, obtocz w pieprzu i przełóż do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu ułóż kawałki masła. Piecz ok. 1,5 godz. w temp 180oC.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz