Składniki:
- ciasto
½ kg maki
4 dag drożdży
pół szklanki mleka
łyżeczka cukru
jajko
sól
- farsz
pól opakowanie mrożonego szpinaku
15 dag żółtego sera
pół opakowania sera feta
czosnek granulowany, sól, pieprz
Przygotowanie:
- farsz
Szpinak rozmroź, podduś na patelni, przypraw. Dodaj starty żółty ser i pokruszoną fetę, połącz. Przypraw czosnkiem.
- ciasto
Podane składniki wyrób. Nie czekając aż wyrośnie, rozwałkuj, podsypując mąką, na grubość ok. pół cm. Szklanką wytnij kółka, napełnij farszem. Pierogi zlep, wierzchy posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz w temp 180oC na złoty kolor(10-15 minut). Pierogi możesz też nadziewa samym żółtym serem, pieczarkami czy owocami
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz